Piškotki

O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera
Safari

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Katere piškotke uporablja stran Progresing.si?

Spremljanje obiska

Stran Progresing.si izvaja tehnični del meritve obiska.

Google Analytics – osnovni piškotek za sledenje obiska (_ga) nastavimo pred privolitvijo obiskovalca.

Piškotek Domena Trajanje Podjetje Namen
_ga Progresing.si 4 leta Google sledenje obiska

Piškotki spletnih storitev

Družabna omrežja in druge spletne storitve, ki jih uporabljamo na strani (npr. v članek vstavljeni YouTube video), za svoje delovanje potrebujejo piškotke. Na straneh lahko nastopajo piškotki teh spletnih storitev:

Piškotek Domene Trajanje Podjetje
cx_id youtube.com različno YouTube
* facebook.com različno Facebook
* twitter.com različno Twitter
* Linkedin.com različno Linkedin
* instagram.com različno Instagram

Poleg teh piškotkov lahko na strani nastopajo tudi drugi oglaševalski piškotki, kar je posledica uporabe oglaševalskih mrež, ki lahko prikažejo tudi oglase iz trenutno neznanega vira.

 

Politika varovanja osebnih podatkov

 

Pri podjetju Progres ing. d.o.o. si prizadevamo, da se pri nas počutite varni, pri čemer stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi z ravnanjem z vašimi osebnimi podatki, zato vse osebne podatke obdelujemo v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

 

Namen Politike varovanja osebnih podatkov (»Politika«) je, da vas seznanimo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 

1. Upravljavec podatkov

 

Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje Progres ing. d.o.o., Pegamova 10, 1000 Ljubljana ., e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

 

Vse osebni podatki, ki nam jih posredujete, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

 

2.1.  Obisk in uporaba spletne strani

 

Ob vsakem obisku spletnih strani www.progresing.si ter njenih podstrani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiskov obeh spletnih strani. Inštitut tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

Na naši spletni strani lahko izpolnite tudi kontaktni obrazec, ki je namenjen povpraševanju. Kontaktni obrazec je zasnovan tako, da od vas zahtevaja posredovanje zgolj določenih podatkov, na osnovi katerih vam lahko pošljemo ponudbo. Pri izpolnjevanju teh obrazca spletna stran ne beleži vaših spletnih identifikatorjev in drugih podatkov, na osnovi katerih bi vas bilo mogoče identificirati.

 

Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z podjetjem Progres ing. d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

2.3. Obdelava osebnih podatkov naših klientov 

 

Podatke, ki nam jih posredujete v okviru obravnave, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve za posredovanje ponudbe. Te podatke bo podjetje Progres ing. d.o.o. obdelovalo zgolj za potrebe izvajanja obravnave. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami. Če nam v postopku izpolnjevanja obrazca posameznih podatkov ne želite razkriti, si podjetje Progres ing. d.o.o. pridržuje pravico, da v tem primeru zavrne nadaljnje sodelovanje z vami.

 

3. Uporabniki podatkov

 

Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. Osebni podatki klientov se zaradi zaupnega razmerja ne razkrivajo nobenim tretjim osebam. 

 

V okviru zakonskih pristojnosti je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:
- ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
- administratorju in skrbniku spletne strani.

 

Podjetje Progres ing. d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali kaki mednarodni organizaciji.

 

4. Obdobje hrambe

 

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili zbrani in uporabljeni, in sicer:

 

- dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
- podatki o klientih se obdelujejo ves čas trajanja storitev podjetja in se hranijo še 5 (pet) let po koncu obravnave;

 

Če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 10 (deset) let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

 

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

 

5. Vaše pravice

 

Podjetje Progres ing. d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Od podjetja Progrres ing. d.o.o. lahko kadar koli zahtevate:

 

- potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne;
- dostop do osebnih podatkov (vpogled vanje in njihovo prepisovanje);
- informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov, kot so informacije o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, ki so jim bili/jim bodo razkriti osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, obstoju morebitnega avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter o obstoju morebitnega iznosa podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo;
- eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami. Če zahtevo podate z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, vam tudi kopijo podatkov zagotovimo v elektronski obliki. Za morebitne dodatne kopije lahko Inštitut zaračuna razumno pristojbino;
- popravek netočnih osebnih podatkov in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov;
- pravico do izbrisa vseh osebnih podatkov (»pravica do pozabe«), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena GDPR, predvsem pa v primeru preklica privolitve;
- pravico do omejitve obdelave, če (i) oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov, (ii) je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov, (iii) upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, (iv) vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave;
- pravico do prenosljivosti podatkov oz. prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu;
- pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na osnovi vaše privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost njihove obdelave, ki se je izvajala do njenega preklica;
- da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima za vas pravne učinke ali kako drugače pomembno vpliva na vas.

 

Podjetje Progres ing. d.o.o. vam bo na vašo zahtevo in v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

 

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico, da zoper Inštitut vložite pritožbo pri informacijskem pooblaščencu.

 

6. Stik in postopek uveljavljanja pravic

 

Na vprašanja o zaupnosti svojih podatkov ter načinu njihovega zbiranja in obdelave ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi s svojimi podatki vam bo odgovorila odgovorna oseba pri podjetju Progres ing. d.o.o.. 

 

Vse vaše zahteve, ki zadevajo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, v pisni obliki naslovite na naslov Progres ing. d.o.o., Pegamova 10, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Za potrebe ugotovitve vaše identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne podatke. Podjetje Progres ing. d.o.o. lahko ukrepanje zavrne zgolj v primeru, če dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 

Na vašo pisno zahtevo bomo odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, najpozneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

 

Za vse teme in vsebine, ki bodo obravnavane v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov, velja stroga zaupnost.

 

7. Spremembe

 

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

 

 

 

 

 

 

 Podjetje Progres ing d. o. o. je mlado rastoče podjetje, ki se ukvarja z inovativnimi in uporabniku prijaznimi poslovnimi rešitvami.

Podjetje deluje od leta 2008 predvsem na področju spletnega oglaševanja, izdelave in upravljanja spletnih trgovin, vodenja podjetij, poslovnega in davčnega svetovanja.

V naši ponudbi boste našli storitve virtualne poslovne asistence, storitve virtualne pisarne, izdelave celostne marketinške podobe vašega podjetja, v ključno z izdelavo profesionalnih predstavitvenih spletnih strani, Facebook in Google oglaševanje,...

Smo skupina mladih, večina z univerzitetno izobrazbo Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru, z večletnimi izkušnjami vodenja podjetij, administracije, pisanja ciljno usmerjenih marketinških besedil.

Veliko izkušenj imamo s poslovanjem na tujih trgih, z uvozom različnih izdelkov iz Kitajske, ZDA in držav EU.

Tuji jeziki nam ne predstavljajo ovir, zato vam z veseljem pomagamo pri prodoru na tuje trge, uvozu izdelkov ali drugi poslovni komunikaciji v tujem jeziku.

Naši naročniki so predvsem samostojni podjetniki in posamezniki, ki potrebujejo ugodno marketinško podporo, naše znanje pa delimo tudi z različnimi spletnimi portali, za katere pripravljamo vsebine iz različnih področij. Upravljamo z uspešnimi spletnimi trgovinami, vodimo celotno administracijo za podjetja in posameznike, ki delajo v tujini, pišemo prodajno usmerjena marketinška besedila, upravljamo več deset Facebook strani in skupin.

  

Podkategorije

© 2017 Progres ing.d.o.o.. All Rights Reserved.

O podjetju

Piškotki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem brskanja na naši strani, se strinjate z uporabo piškotkov./Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok